2013. február 8., péntek

Parajos lazackrémes palacsinta




Hozzávalók:

Palacsinta tésztához:

50 g teljes kiőrlésű liszt
1 dl tej                     
1 dl szódavíz
2 db tojás
2 evőkanál (17g) teavaj
10 g metélőhagyma
2 evőkanál (17g) olívaolaj
1 csipetnyi só

A krémhez:

40 g lilahagyma
50 g paraj
75 g füstölt lazac
200 g sajtkrém
1 evőkanál (5g) citromlé
2-3 csipetnyi őrölt fekete bors
1 csipet só


1. Egy tálban keverjük össze a lisztet, tejet, szódavizet, tojást, az olvasztott vajat.

2. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és az apróra vágott metélőhagymát is keverjük bele. Készítsük el a palacsintákat és tegyük félre őket.

3. A lilahagymát, a parajt, és a füstölt lazac szeleteket vágjuk apróra és egy keverőtálban a sajtkrémmel keverjük jól össze.

4. Ízesítsük kevés citromlével, sóval és őrölt fekete borssal.

5. A krémet töltsük a palacsintákba, majd helyezzük őket tűzálló tálba és 160 °C-on 10-15 percig süssük, hogy az ízek összeérjenek.


Kalóriatartalom: 1153,75 kcal; 576,8 kcal/adag
CH tartalom: 53 g; 26,5 g/adag
Elkészítési idő: 40 perc
2 adag

By Salubrity


Név
Mennyiség
Kalória
CH
teljes kiőrlésű liszt
50 g
169,5
36,5
tej                            
1 dl
4,9
2,6
szódavíz
1 dl
0
0
tojás
2 db
136
0,6
teavaj
17 g
30,6
0
metélőhagyma
10 g
2,4
0,2
olívaolaj
17 g
150,2
0
lilahagyma
40 g
14,4
3,2
paraj
50 g
11,5
1,8
füstölt lazac
75 g
87,7
0
sajtkrém
200 g
545
8
citromlé
5 g
1,55
0,1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése