2013. január 30., szerda

Minestrone leves





Hozzávalók:
200 g fehérbab
150 g burgonya
130 g vöröshagyma
130g sárgarépa
130 g fehérkáposzta
100 g zellerszár
90 g fekete erdei sonka
90 g cukkini
65 g póréhagyma
20 g parmezán sajt
9 dl zöldség alaplé
4 dl (400g) 100%-os hámozott paradicsom
2 evőkanál (17g) olívaolaj
2 gerezd (5g) fokhagyma
2 csomag (0,24g) sáfrány
3-4 (1g) csipet oregánó
Friss (1g) petrezselyem
Só és bors ízlés szerint 

A fekete erdei sonkát (glutén- és cukormentes) vágjuk apróra és egy lábasban kevés olivaolajon kezdjük el pirítani. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén vágjuk apróra és adjuk hozzá a sonkához, 1-2 perc pirítás után keverjük hozzá a zöldségeket (a cukkini és a bab kivételével), amiket vágjunk 3-4 mm vastag 2x2 cm kockákra. Pirítsuk az egészet pár percen keresztül, ezután adjuk hozzá a babot és öntsük fel az előzetesen leturmixolt hámozott paradicsommal, végül a zöldség alaplével, majd kezdjük el összeforralni az egészet. Fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, oregánóval (ízlés szerint lehet még bazsalikommal is fűszerezni) és sáfránnyal. Végén szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Tálalásnál a tetejét reszelt parmezánnal díszítsük.


Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 1688 kcal; 281 kcal/adag
CH tartalom: 238,7 g; 39,7 g/adag
6 személyre

By Salubrity

Név
Mennyiség
Kalória
CH
Fehérbab
200 g
284
51,6
Burgonya
150 g
129
30
Vöröshagyma
130 g
52
12
Sárgarépa
130 g
45,5
10,6
Fehérkáposzta
130 g
29,9
7,1
Zellerszár
100 g
14
3
Fekete erdei sonka
90 g
194,4
1
Cukkini
90 g
27,9
4,7
Póréhagyma
65 g
37,8
9,2
Parmezán sajt
20 g
78,4
0,6
Zöldség alaplé
9 dl
540
90
Hámozott paradicsom
400 g
92
16
Olívaolaj
17 g
150
0
Fokhagyma
5 g
7,4
1,6
Sáfrány
0,24 g
0,7
0,2
Oregánó
1 g
2,6
0,6
Petrezselyem
1 g
2,9
0,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése