2013. január 21., hétfő

Fűszeres vaníliás pohárkrém




Hozzávalók:

100 g Gullon Fibre keksz
1 evőkanál (17g) méz
1 csomag (30g) diabetikus vaníliás pudingpor
1 evőkanál (15g) nyírfacukor
2,5 dl 100%-os almalé
2,5 dl tej
pár szem szegfűszeg
1 rúd fahéj

A tejet keverjük össze 20g pudingporral, édesítsük mézzel és nyírfacukorral és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Mikor kellőképpen besűrűsödött tegyük fel és hagyjuk kihűlni. Közben egy másik lábasban az almalevet keverjük össze a maradék (10g) pudingporral, tegyünk bele pár szem szegfűszeget és egy rúd fahéjat. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, pár perc elteltével vegyük ki belőle az egész fűszereket és az egészet tegyük félre kihűlni. A kekszet daráljuk apróra. Üvegpohárban tálaljuk rétegesen: darált keksz, vaníliás krém, darált keksz, vaníliás krém és végül a tejére kerül az almaleves öntet.



Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 895 kcal; 447 kcal/adag
CH tartalom: 157 g; 39 g/adag
2 adag

By Salubrity

Név
Mennyiség
Kalória
CH
Gullon Fibre keksz
100 g
452
64,9
vaníliás puding
30 g
88
22,8
Méz
17 g
51,6
14
Nyírfacukor
15 g
36
7,5
Almalé
250 g
145
35
Tej
250 g
122,5
13,2


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése