2012. december 19., szerda

Kivis - mangós lazac bulgurral


Egy újabb ötlet a karácsonyi asztalra. A halas ételek az ünnepek alkalmával előtérbe kerülnek, még azoknál a családoknál is, akik egyébként ritkán fogyasztanak halat. 
Receptünket olyanoknak is ajánljuk, akik kifejezetten nem szeretik a halból készült ételeket, mivel a gyümölcsös köretnek és bulgurnak köszönhetően a lazac jellegzetes íze eltompul. Könnyed, egészséges, egzotikus ízű főétel. 


Hozzávalók:

Lazachoz:
700 g lazac
2 evőkanál (15g) szójaszósz
1 evőkanál (7g) olívaolaj
1 evőkanál (15g) méz
3 csipet bors

Gyümölcsös öntet:
50 ml narancslé
180 g kivi
150 g mangó
Fél teáskanál őrölt koriander

200 g barna bulgur
1 teáskanál ételízesítő

A szójaszószt keverjük össze a mézzel, olíva olajjal, borssal és öntsük sütőzacskóba, majd helyezzük bele a halszeleteket. Kb. 2 órán keresztül hagyjuk a páclében állni. Eközben a kivit és a mangót vágjuk apró kockákra, öntsük fel narancslével, és őrölt korianderrel fűszerezzük. Kevés olíva olajat forrósítsunk fel a serpenyőben és a pácolt lazacot pirítsuk 10-15 percig. A páclével folyamatosan locsoljuk. A bulgurnak forraljunk fel vizet, és keverjük bele az ételízesítőt. Kb. 15 percig főzzük a törökrizst.


Kalóriatartalom: 2335 kcal 583,8 kcal/adag
CH tartalom: 194,4 48,6/adag
Elkészítési idő:30 perc + 2 óra pácolási idő
4 adag

By Salubrity

700 g lazac (1253 kcal; 0 CH)
2 evőkanál (15g) szójaszósz (9,6 kcal; 0,7 CH)
1 evőkanál (7g) olívaolaj (61,8 kcal; 0 CH)
1 evőkanál (15g) méz (45,6 kcal; 5,7 CH)
50 ml narancslé (20,5 kcal; 4,2 CH)
180 g kivi (109,8 kcal; 20,3 CH)
150 g mangó (109,5 kcal; 25,5 CH)
200 g barna bulgur (720 kcal; 138 CH)
1 teáskanál (7g) ételízesítő (5,46 kcal; 0 CH)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése