2012. december 27., csütörtök

Indiai csirke



Hozzávalók:
630 g csirkemell
350 ml kókusztej
185 g vöröshagyma
140 g lencse
63 g édeskömény
20 g chili paprika
10 g friss gyömbér
3 gerezd (10g) fokhagyma
3-4 db (2g) curry levél
5 evőkanál (18g) napraforgóolaj
1 teáskanál (1g) őrölt koriander
1 teáskanál (1g) őrölt szegfűszeg
1 teáskanál (1g) kurkuma
pár csipet őrölt feketebors
2 db egész fahéj

Lepény:
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél dl langyos víz
1 evőkanál (6g) olívaolaj
2 csipet őrölt kömény
2 csipet só

díszítéshez friss koriander



A lencsét egy külön lábasban puhára főzzük, közben egy kis tálban elkészítjük a fűszerkeveréket, ami az őrölt korianderből, őrölt szegfűszegből, őrölt fekete borsból és a kurkumából áll. Egy nagyobb serpenyőben napraforgó olajat hevítünk és beleszórjuk a vékony csíkokra vágott chili paprikát, a reszelt gyömbért, a szárított curry levelet és az egész fahéjat. Majd hozzáadjuk a jó apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a lereszelt édes köményt, és az egészet pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a közepes kockákra vágott csirkemellet és megszórjuk a fűszerkeverékkel és az egészet tovább pirítjuk. Ha a csirkemell már kellőképpen megpirult, akkor beleöntjük a puhára főzött lencsét és felöntjük kókusz tejjel és az egészet 15-20 percig főzzük közepes lángon, amíg az ízek jól összeérnek. A végén ízlés szerint sózhatjuk. Tálalásnál apróra vágott friss korianderrel megszórjuk.

Indiai lepény:
Egy keverő tálban a teljes kiőrlésű lisztet és a langyos vizet csipetnyi sóval és pár csipet őrölt köménnyel összedolgozzuk, mikor már megfelelően összeállt egy lisztezett nyújtó deszkára tesszük, ahol kis golyócskákat formázunk, és vékony lepényeket nyújtunk belőlük. Egy serpenyőbe zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk, mikor elkészült pár csepp olajjal mindkét oldalát megkenhetjük.


Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1720 kcal; 430 kcal/adag
CH tartalom: 154,38; 38,6/ adag
4 adag

By Salubrity

630 g csirkemell (705, 6 kcal; 3,15CH)
350 ml kókusztej (35 kcal; 4,9 CH)
185 g vöröshagyma (70 kcal; 17,2 CH)
140 g lencse (162,4 kcal; 28,14 CH)
63 g édeskömény (217,3 kcal; 32,9 CH)
20 g chili paprika (8 kcal; 1,7 CH)
10 g friss gyömbér (8 kcal; 1,78 CH)
3 gerezd (10g) fokhagyma 14,9 kcal; 3,31 CH
3-4 db (2g) curry levél (6,5 kcal; 1,2 CH)
5 evőkanál (18g) napraforgóolaj (159 kcal; 0 CH)
1 teáskanál (1g) őrölt koriander (2,9 kcal; 0,5 CH)
1 teáskanál (1g) őrölt szegfűszeg (3,2 kcal; 0,6 CH)
1 teáskanál (1g) kurkuma (3,5 kcal; 0,6 CH)
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (271 kcal; 58,4 CH)
1 evőkanál (6g) olívaolaj (53 kcal; 0 CH)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése