2012. december 11., kedd

Citromos sajttorta



Hozzávalók:

Torta:
500 g mascarpone
225 g Gullon Fibre keksz
160 g sovány túró
150 g teavaj
20 g nyírfacukor
75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 db tojás (2-nek csak sárgája)

Krém:
1 db citrom leve (50 ml= 40g) és reszelt héja
90 g sovány túró
100 g 12%-os tejföl
20 g nyírfacukor

A kekszet reszeljük le, és a felolvasztott teavajban megpirítjuk. A mascarponét a túróval, tojásokkal, liszttel és a nyírfacukorral homogénre elkeverjük és az előzőleg elkészített kekszes részhez adjuk. Ezután a kicsi tortaformát teavajjal kikenjük és 170 °C-os előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy ne essen szét a torta. Végül a krém összetevőit jól összekeverjük, az elkészült és kihűlt torta tetejére kenjük. Önmagában, akár citromkarikával tálaljuk.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 3998 kcal 500 kcal/szelet
8 szelet



By Salubrity

Torta:
500 g mascarpone (1825 kcal)
225 g Gullon Fibre keksz (971 kcal)
160 g sovány túró (121,6 kcal)
150 g light teavaj (270 kcal)
20 g nyírfacukor (48 kcal)
75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (254 kcal)
4 db tojás (2-nek csak sárgája) (252 kcal)
Krém:
1 db citrom leve és reszelt héja (12,4kcal)  
90 g sovány túró (68 kcal)
100 g 12%-os tejföl (128 kcal)
20 g nyírfacukor (48 kcal)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése