2012. november 16., péntek

Ricotta sajttorta, fekete szeder lekvárral


Amikor az ember a munkahelye mellett iskolába is jár, akkor kevés ideje jut a többi teendőjére, főleg akkor, ha szakdolgozatot is ír közben..:S Ilyenkor jól jönnek a gyorsan elkészíthető, finomságok, amik energiát adnak ennek az időszaknak a kibírásához:)

Íme egy:



Hozzávalók:

250g ricotta sajt
125g vaj
125g nyírfacukor
1 db (105g) reszelt alma
80 g teljes kiőrlésű liszt
4 db tojás
1db (3 g) citromhéja
1 tk (2g) szódabikarbóna
1 csipetnyi só
5-6 db (1g) menta levél

Egy tálban a vajat és a cukrot simára kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, folyamatos erőteljes keverés mellett. Ezután lassan hozzáadagoljuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a csipetnyi sót majd a szódabikarbónát, a citromhéjat, a reszelt almát, az apróra vágott friss mentát és végül a ricotta sajtot. Jól kikeverjük az egészet és egy kivajazott sütőformába öntjük és 170 fokon 30-35 percig sütjük.

Tálalásnál szórjuk meg a tetejét porcukorral és illetve ízesíthetjük fekete szeder lekvárral is.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 2212 kcal 368 kcal/ szelet
CH tartalom: 137,15 22,85/ szelet
6 szelet 



By Salubrity

250g ricotta sajt (435 kcal; 7,5 CH)

125g vaj (896; 0,125CH)
125g nyírfacukor (300 kcal; 62,5 CH)
1 db (105g) reszelt alma (36,75; 7,35 CH)
80 g teljes kiőrlésű liszt (271 kcal; 58,4 CH)
4 db tojás (272 kcal; 1,2 CH)
1db (3 g) citromhéja (0,93 kcal; 0 CH)
1 tk (2g) szódabikarbóna (0 kcal; 0 CH)
1 csipetnyi só
5-6 db (1g) menta levél (0,4 kcal; 0,08 CH)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése