2012. november 7., szerda

Quinoás pogácsák





Hozzávalók:
150g savanyú káposzta
90g Quinoa
350 ml víz
2 db tojás
3 db (40g) újhagyma
30 g parmezán sajt
2 evőkanál (30g) teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
3 gerezd (10g) fokhagyma
4 evőkanál (14g) olívaolaj
1 marék (1g) friss petrezselyem
2 csipet őrölt koriander
só és bors ízlés szerint

citromgerezdek a díszítéshez

A quinoát tegyük fel sima vízben főni, ennek elkészüléséhez kb. 10-15 percre van szükség. Közben az újhagymát vágjuk vékony karikákra és az apróra vágott fokhagymával együtt öntsük az egészet egy keverőtálba. Szórjuk hozzá a reszelt parmezánt és a jól átmosott, olíva olajon előzetesen megpirított káposztát. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, fűszerezzük sóval, fekete borssal és őrölt korianderrel. Ezután keverjük hozzá az előre megfőzött quinoat. Szórjuk meg zsemlemorzsával és öntsünk rá két felvert tojást. Majd jól keverjük össze az egészet. Formázzunk közepes nagyságú pogácsákat és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon, közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Sütési idő kb. 10 perc.
Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel és locsoljuk meg pár csepp citromlével.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 864,8 kcal 216,2 kcal/adag
CH tartalom: 91,85 22,96/adag
4 adag




150g savanyú káposzta (28,5 kcal; 6,45 CH)
90g Quinoa (331 kcal; 57,6 CH)
350 ml víz
2 db tojás (136 kcal; 0,07 CH)
3 db (40g) újhagyma (12,8 kcal; 2,4 CH)
30 g parmezán sajt (117,6 kcal; 0,96 CH)
2 evőkanál (30g) teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (99,9 kcal; 21 CH)
3 gerezd (10g) fokhagyma (14,9 kcal; 3,31 CH)
4 evőkanál (14g) olívaolaj (123,76; 0 CH)
1 marék (1g) friss petrezselyem (0,36 kcal; 0,063 CH)
2 csipet őrölt koriander
só és bors ízlés szerint

By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése