2012. november 28., szerda

Chefparade


Tegnap István a Chefparédnál vendégszakácskodott. Nagy izgalommal vágott neki a kihívásnak, hiszen eddig még soha nem kellett 50-főre főznie, de mondhatni játszi könnyedséggel vette az akadályokat. J A következőkben bemutatjuk, hogy milyen ételekből épült fel a menüje, így ha lemaradtatok az ebédről, akkor otthon is lehetőségeket legyen elkészíteni az ételeket.


Bazsalikomos csirke, fekete olivás burgonyapürével


Hozzávalók:
5 db csirke (700 g) alsócomb

A páchoz:
3 gerezd (10 g) fokhagyma
150 ml (95 g) olívaolaj
1 evőkanál (7 g) citromlé
1 teáskanál (5 g) méz
1 csapott teáskanál oregánó
1 csapott teáskanál bazsalikom (lehet frissel is készíteni)
4 csipet bors

Püréhez:
5 db (700 g) burgonya
125 ml tej
50 g vaj
7 szem magozott fekete olívabogyó
3 csipet őrölt szerecsendió
só és bors ízlés szerint

Első lépésként elkészítjük a pácot. Egy tálban olívaolajat öntünk és az apróra vágott fokhagymával, citromlével, mézzel, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal kikeverjük. Beletesszük a combokat és jól átforgatjuk őket a páclében. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A pácolás után a combokat lecsepegtetjük, és egy serpenyőben elősütjük. Ezután tepsibe helyezzük őket, majd leöntjük a megmaradt páclével, alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. A végén levesszük a fóliát és további 15 percig pirítjuk. 

A burgonyapüré készítése:
A felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, miután megfőtt, leszűrjük és összetörjük a vajjal és a meleg tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt szerecsendióval. A végén beleszórjuk az apróra vágott olívabogyót és jól összeforgatjuk az egészet. 




Elkészítési idő: 60 perc + 2-3 óra pácolási idő
Kalóriatartalom: 2935 kcal; 734 kcal/adag
CH tartalom: 158,35; 39,58/adag
4 adag


Zellerkrémleves parmezán sajt csíkokkal


Hozzávalók:
2 db (500 g) zellergumó
700 ml húsleves alaplé
180 ml (153 g) főzőtejszín
20 g parmezán sajt
2 közepes (150 g) burgonya
4 gerezd (12 g) fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
Só és őrölt fekete bors
  
A zellergumót közepes nagyságú kockákra vágjuk és olívaolajon kb. 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük hús alaplével és puhára főzzük a zellert, eközben belerakjuk a felkockázott burgonyát, majd a zúzott fokhagymát. Mikor minden megpuhult az egészet leturmixoljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk az egészet. Tálalásnál szórjuk meg a közepét parmezán sajt csíkokkal.    



Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 766 kcal; 191,5 kcal/adag
CH tartalom: 94,7; 23,68/adag
4 adag

By Salubrity


5 db csirke (700 g) alsócomb (952 kcal; 3,5 CH)
3 gerezd (10 g) fokhagyma (14,9 kcal; 3,3 CH)
150 ml (95 g) olívaolaj (839,8 kcal; 0 CH)
1 evőkanál (7 g) citromlé (2 kcal; 0,2 CH)
1 teáskanál (5 g) méz (15,2 kcal; 4,1 CH)
5 db (700 g) burgonya (644 kcal; 140 CH)
125 ml tej (61,25 kcal; 6,6 CH)
50 g vaj (358,5 kcal; 0,05 CH)
7 szem (35 g) magozott fekete olívabogyó (48 kcal; 0,6 CH)


2 db (500 g) zellergumó (210 kcal; 46 CH)
700 ml húsleves alaplé (42 kcal; 7 CH)
180 ml (153 g) főzőtejszín (218 kcal; 7,2 CH)
20 g parmezán sajt (78,4 kcal; 0,64 CH)
2 közepes (150 g) burgonya (138 kcal; 30 CH)
4 gerezd (12 g) fokhagyma (17,88 kcal; 3,9 CH)
2-3 (7 g) evőkanál olívaolaj (61,8 kcal; 0 CH)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése