2012. október 7., vasárnap

Lávatorta




Hozzávalók:

tészta:
70g diabetikus tejcsoki
50g nyírfacukor
30g vaj
50g lenmagliszt
2 tojás
2 tojássárgája
4 csepp vanília kivonat

töltelék:
100g diabetikus tejcsoki
100 ml tejszín
15g narancshéj (1db)
6g chili paprika

A chilit magozzuk ki és vágjuk apró szeletekre, a narancs héját pedig reszeljük le. Keverjük össze a tejszínnel. A csokoládét olvasszuk meg forró gőz felett. Mivel diabetikus csokiról van szó, nem kell megijedni, hogy nem lesz olyan folyékony, mint a sima csoki, folyamatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, így téve hígabbá a csokit. Miután elkészültünk, öntsük kis tálkába, és tegyük be a hűtőbe 3-4 órára.
Ezután álljunk neki a tészta elkészítésének. A tojásokat tegyük egy tálba és a cukorral együtt verjük habossá. Eközben a csokoládét olvasszuk meg, és adjuk hozzá a tojásos részt, illetve egy másik tálban megolvasztott vajat, vanília kivonatot, legvégül a lenmaglisztet. A tészta egy részét tegyük bele 6 darabos muffin-sütőbe, úgy hogy körülbelül a feléig legyen és hagyjuk állni. Miután ez is kicsit megszilárdult, a tölteléket tegyük rá, majd a tetejét zárjuk be tésztarésszel. Kb. 25 percig süssük előmelegített, 170 °C-os sütőben.




Elkészítési idő: 40 perc + 4 óra állási idő
Kalóriatartalom: 1633 kcal 272 kcal/db
6 láva süti

170g diabetikus tejcsoki (780 kcal)
50g nyírfacukor (120 kcal)
30g vaj (224 kcal)
50g lenmagliszt (138 kcal)
2 tojás (136 kcal)
2 tojássárgája (108 kcal)
4 csepp vanília kivonat
100 ml tejszín (118 kcal)
15g narancshéj (1db) (6,15 kcal)
6g chili paprika (2,4 kcal)


By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése