2012. október 31., szerda

Cukkinis quinoa vörösbabbal


Vegáknak, fogyókúrázóknak, gluténmentes étrendet folytatóknak, CH-ot számolóknak:) Próbáljátok ki, hiszen nem kell órákat a konyhában tölteni, és laktató, finom ételt tudtok varázsolni az asztalra:)




Hozzávalók:
4 db (350g) paradicsom
2 db (340g) cukkini
150g vörösbab
4 db (125g) vöröshagyma
80 g quinoa
2 gerezd (5g) fokhagyma
2 evőkanál (7g) olívaolaj
2 teáskanál (3g) koriander
2-3 csipetnyi (1g) petrezselyem
fél teáskanál (0,5g) chilipor
fél teáskanál (0,5g) őrölt kömény
csipet bors és só

A babot előző este áztassuk be sima vízbe.
Egy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát és pár percig pirítsuk. Ezután keverjünk hozzá fél teáskanál chiliport és fél teáskanál őrölt köményt majd ismét pirítsuk 1 percig. Utána hozzáadhatjuk az apró kockákra vágott cukkinit és a bőrétől eltávolított szintén apró kockákra vágott paradicsomot. Lassú tűzön főzzük 10-15 percig, amíg a cukkini megpuhul, és a paradicsom szétfő benne. Közben a quinoát főzzük 15 percig sima vízben, végül keverjük jól össze a megfőzött vörösbabbal és a mozsárban apróra zúzott korianderrel együtt. Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 35 perc+ bab áztatása
Kalóriatartalom: 754,5 kcal  188,625 kcal/adag
CH tartalom: 122,77 30,69/adag
4 adag




4 db (350g) paradicsom (63 kcal; 13,65 CH)
2 db (340g) cukkini (105,4 kcal; 18,02 CH)
150g vörösbab (157,5 kcal; 24 kcal CH)
4 db (125g) vöröshagyma (50 kcal; 11,625 CH)
80 g quinoa (294,4 kcal; 51,2 CH)
2 gerezd (5g) fokhagyma (7,45 kcal; 1,65 CH)
2 evőkanál (7g) olívaolaj (61,88 kcal, 0 CH)
2 teáskanál (3g) koriander (8,94 kcal; 1,65 CH)
2-3 csipetnyi (1g) petrezselyem (2,92 kcal; 0,5 CH)
fél teáskanál (0,5g) chilipor (1,41 kcal; 0,24 CH)
fél teáskanál (0,5g) őrölt kömény (1,6 kcal; 0,24 CH)
csipet bors és só

By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése