2012. október 5., péntek

Csirkenyársak tésztával





Hozzávalók:
350g csirkemell
165g kaliforniai piros-sárga paprika
190g cukkini
4 nagy fej (185g) lilahagyma
15 levél friss bazsalikom

Pác:
3 evőkanál (10g) olívaolaj
3 evőkanál (50g) mustár
½ teáskanál oregánó
½ teáskanál kakukkfű
Só és bors ízlés szerint

Tészta:
300 g teljes kiőrlésű tagliatelle tészta
17g szárított paradicsom
9g fokhagyma
bazsalikom (2-3 csipetnyi)
1evőkanál (4 g) olívaolaj

6-7 hurkapálca

Elsőként készítsük el a pácot, melynek alkotóelemeit keverjük össze. A csirkemellet vágjuk közepes kockákra, és hagyjuk a pácban kb. 2 órán keresztül. Addig készüljünk elő a zöldségekkel, pucoljuk meg őket, és vágjuk kockákra. A hurkapálca végét élesítsük meg, majd húzzuk rá az alapanyagokat. Érdemes minden nyársra 2 bazsalikomlevelet tenni.
Mikor elkészültünk velük, előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 20 percig. Közben a tésztát tegyük fel főni, a fokhagymát és a szárított paradicsomot pedig vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben kevés olívaolajon forgassuk át és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Amikor elkészült a tészta, keverjük össze a fokhagymával és a paradicsommal.  

Elkészítési idő: 1 óra+ 2 óra a pác
Kalóriatartalom: 1820 kcal 455 kcal/adag
Költség: 1550 Ft 388 Ft/adag
4 nagy adag

350g csirkemell 392 kcal
165g kaliforniai piros-sárga paprika 42,9 kcal
190g cukkini 58,9 kcal
4 nagy fej (185g) lilahagyma 66,6 kcal
15 levél (5g) friss bazsalikom 11,65 kcal

Pác:
3 evőkanál (10g) olívaolaj 88,4 kcal
3 evőkanál (50g) mustár 84,5 kcal
½ teáskanál (1g) oregánó 2,65 kcal
½ teáskanál (1g) kakukkfű 2,76 kcal
Só és bors ízlés szerint

Tészta:
300 g teljes kiőrlésű tagliatelle tészta (996 kcal)
17g szárított paradicsom (24,65 kcal)
9g fokhagyma 13,41 kcal
bazsalikom (2-3 csipetnyi)
1 evőkanál (4g) olívaolaj 35,36


By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése