2012. szeptember 17., hétfő

Fenyőmagos gombafalatkák





Hozzávalók:
12 db (525 g- 420 g tönk nélkül) fehér csiperkegomba
1 db (60 g) sárgarépa
2 evőkanál (120g) Vitafood- Bio mexikói mártás
1 fej (80 g) vöröshagyma
80 g barnarizs
20 g fenyőmag
2 g metélőhagyma
2 evőkanál (7g) olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Elsőként készítsük el a barnarizst. Közben reszeljük le a sárgarépát, a gombák tönkjét távolítsuk el, és jó alaposan mossuk meg. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a metélőhagymát pedig csíkokra. A fenyőmagot is daraboljuk fel. Közepes lángon, olíva olajban pirítsuk meg a hagymát, amikor áttetszővé válik öntsük hozzá a rizst, sárgarépát, fenyőmagot, metélőhagymát és a mexikói mártást. Kb. 3-4 percig főzzük. Ezután a gomba kalapokba helyezzük bele ezt a tölteléket. Előmelegített sütőben, 170 °C-on süssük kb. 15 percig. Könnyű, meleg előétel, de akár vacsorának is megfelelő.






Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 846 kcal 70,5 kcal/falatka
CH tartalom: 110,48
Költség: 1200 Ft 100 Ft/falatka

12 db (525 g- 420 g tönk nélkül) fehér csiperkegomba (163,8 kcal 18,06 CH)
1 db (60 g) sárgarépa (24,6 kcal, 5,76 CH)
2 evőkanál (120g) Vitafood- Bio mexikói mártás (70 kcal, 15,6 CH)
1 fej (80 g) vöröshagyma (32 kcal, 7,44 CH)
80 g barnarizs (288 kcal, 60,96 CH)
20 g fenyőmag (134,6 kcal, 2,62CH)
2 g metélőhagyma (0,48 kcal, 0,04 CH)
2 evőkanál (7g) olívaolaj (132,6 kcal, 0 CH)
só és bors ízlés szerint


by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése