2012. szeptember 6., csütörtök

Aszalt barackos süti




Hozzávalók:
170 teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
45 g egész mandula
20 g szeletelt mandula
22+8 g fenyőmag
50 g aszalt sárgabarack
60 g nyírfacukor
50 g teavaj
1 dl tej
4 db tojás
csipet só

Az egész mandulát a fenyőmaggal (22g) együtt daráljuk össze, az aszalt sárgabarackot vágjuk apró szeletekre. Miután előkészültünk az alapanyagokat jól keverjük össze, hogy homogének legyenek. Előmelegített sütőben 165 °C-on kb 35 percig süssük. Tetejét reszelt mandulával és fenyőmaggal díszítsük, melyet vagy sütés előtt vagy után szórunk a sütink tetejére.
Délutáni kávézgatáshoz ideális, de édességhiányunkat is csillapíthatjuk vele.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 2144 kcal 268 kcal/adag
CH tartalom: 217
Költség: 1255 Ft 157 Ft/adag

8 szelet
170 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (576,3 kcal, 124,1 CH)
45 g egész mandula (258,75 kcal, 9,765 CH)
20 g szeletelt mandula (115 kcal 4,34 CH)
22+8 g fenyőmag (201,9 kcal 3,93 CH)
50 g aszalt sárgabarack (153,5 kcal 35,1 CH)
60 g nyírfacukor (144 kcal 30 CH)
50 g teavaj (373 kcal 0 CH)
1 dl tej (49 kcal 5,3CH)
4 db tojás (272 kcal 4 CH)
csipet só (0 kcal, 0 CH)




By Salubrity   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése