2012. augusztus 6., hétfő


Zellerkrémleves

Hozzávalók:

165 g vöröshagyma
70 g teavaj
1 db babérlevél
1 dl száraz fehérbor
80 g lencse
200 g angol zeller
1,8 dl főzőtejszín
5g fokhagyma
2 csipet só
3 csipet bors
5 dl húsleveslé

A lencsét tegyük vízbe 3 órára, hogy megpuhuljon, ezután tegyük fel főni ugyanebben a vízben 25-30 percre. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra, és a teavajon pirítsuk meg a csíkokra vágott zellerrel. Közben fűszerezzük meg. Öntsük fel a húsleveslével, fehérborral és főzzük 20 percig, hogy a zeller megpuhuljon. Ha elkészült a főzőtejszínnel besűrítjük. Fontos, hogy a főzőtejszínen hőkiegyenlítést végezzünk, vagyis tegyük kis tálba a tejszínt, és folyamatos keverés mellett adjunk hozzá forró leveslét. Ezután keverjük össze az egészet, majd tegyük turmixba. Ha krémesebbre szeretnénk, a lencsét (leszűrve) is tegyük a turmixba. Díszíthetjük olajos heringgel, extrém ízt ad a levesünknek. Hidegen, melegen ízlés szerint fogyasztható.






Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1200 kcal 300 kcal/adag
Költség: 1000 Ft 250 Ft/adag

By Salubirty

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése