2012. augusztus 13., hétfő

Kukoricás csirkeleves





Hozzávalók:

250 g csirkemell filé
95 g sárgarépa
15 g újhagyma
150 g kukorica (Bonduelle Gold)
2 db tojás (136
2 csipet citrombors
1 csipet őrölt feketebors
3 csipet só

A csirkemell filét főzzük meg sózott, borsozott (fekete) vízben. Miután elkészült a hús, vegyük ki a levéből és csipkedjük apró szeletekre, majd tegyük vissza és adjuk hozzá a kockákra vágott sárgarépát, a kukoricát (leve nélkül) és a felvágott újhagymát. Főzzük alacsony lángon, amíg puha nem lesz az összes zöldség, körülbelül 30 percig. Ezután a felvert tojásokat folyamatos keverés mellett adjuk a leveshez. Végül ízlés szerint citromborssal (Horváth Rozi- Citrombors) fűszerezzük.




Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 578 Kcal 145 Kcal/adag
CH 24,5 6,125/adag
Költség: 900 Ft 225 Ft/adag

250 g csirkemell filé (280 kcal, CH 0)
95 g sárgarépa (39 kcal, 3,7 CH)
15 g újhagyma (4,8 kcal, 0,9 CH)
150 g kukorica (Bonduelle Gold) (114 kcal, CH 16,8)
2 db tojás (136 kcal, CH 2)
2 csipet citrombors (2,51 kcal CH 0,64)
1 csipet őrölt feketebors (1,2 kcal CH 0,3)
3 csipet só (0 kcal, CH 0)

By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése