2012. augusztus 29., szerda

Első a nyers élelmiszer_2


Korábban már megjelent egy cikkünk a nyers élelmiszer fogyasztásával kapcsolatban. Többen érdeklődtetek a pontos élettani folyamattal kapcsolatban, melyet most bemutatunk.


„Megszokott, hagyományosan elkészített, főtt étel elfogyasztása után fél-egy órával a  vérben lévő fehérvértestek száma mintegy megháromszorozódik, ez a szervezet a felvett táplálékkal szembeni védekező reakciója (emésztési leukocitózis). A szervezet a felvett táplálékot ugyanis idegennek érzi, és működésbe hozza védekező reakcióját, amit kb. másfél-két óráig fent is tart.
Ennek következtében áll elő a mindannyiunk számára jól ismert fáradtság érzés, amely a hagyományos ételek elfogyasztása, az étkezés élvezete után jelentkezik. A nyers élelmianyagokban azonban olyan, hőre igen érzékeny enzimek és aromaanyagok találhatók, amelyek már a szájban és a garatban felszívódnak, így igen gyorsan fejtik ki hatásukat, melyek következtében nem indul be a szervezet imént vázolt védekező reakciója.” 

Forrás: Victoria Boutenko- A nyers étel csodája

by Salubrity


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése