2012. július 9., hétfő

Sárgabaracklekvár
A hétvégén meglátogattam a nagymamámat és készítettünk diabetikus baracklekvárt. Nem nehéz elkészíteni, kezdőknek is ajánlott, és nem utolsósorban gyorsan megvan.
Hozzávalók:
1000 g sárgabarack
350 g Dr. Oetker Diabetikus befőzőcukor


Először tegyünk fel vizet nagy lábosban forrni, majd a forrásban lévő vízbe rakjuk bele a sárgabarackokat. 5-6 percig hagyjuk benne, majd tegyük át őket hideg vízbe, így a héjuk könnyen lehúzható lesz. Ezután magozzuk ki őket, és vágjuk négy felé. Ne pépesítjük, mivel finomabb, ha érezzük a lekvárban a barackdarabokat, azonban egy kicsit nyomkodjuk meg, hogy levet eresszen. A főzőedénybe tegyük bele az 1000 g gyümölcsöt, melyet a kimagozás után mérjünk ki. Ehhez adjuk hozzá a diabetikus befőzőcukrot, majd egy edényben jól keverjük össze és állandó keverés mellett nagy fokozaton forraljuk fel. Ha már folyamatosan forr, még 2-3 percig állandó keverés mellett főzzük, végül vegyük le a tűzről és ha szükséges habozzuk le. Az előzőekben, forró vízben szennyeződésmentesített befőttesüvegek pereméig töltjük a lekvárt, majd csavaros tetővel zárjuk le (szintén megtisztított), ezáltal biztonságosabban áll el a lekvár. 5 percre fejére állíthatjuk az üveget, mivel a  visszafordításkor keletkezett vákuum a penészgombák szaporodása ellen védelmet nyújt. A forró lekvár csírátlanítja a kupakot és az üvegben maradt levegőt.


Kalóriatartalom: 874 kcal
Ár: 1600 Ft








By Salubrity


képek illusztrációt is tartalmaznak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése