2012. július 16., hétfő

Rántott sajt eperöntettel

Eredetileg málnaöntettel szerettem volna elkészíteni, de megláttam az élelmiszerüzlet polcán az epret, és úgy gondoltam kihasználom a lehetőséget, hogy talán ebben az évben utoljára ízlelhetek szamócát. Nem volt sok időm az elkészítéséhez, ezért esett erre az ételre a választásom. Teljes értékű, laktató ebéd.

Hozzávalók:
500 g eper
150 g fruktóz
100g trappista sajt
20 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
25 g teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
1 tojás
2 csepp vanília aroma
1 gerezd citrom leve
olíva olaj

Elsőként mossuk meg az epreket. Tegyünk fel a gázra egy lábost a fruktózzal, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett várjuk meg míg megolvad. Ezután adjunk hozzá két csepp vanília aromát (sajnos nem volt vanília növény a boltban, így aromát kellett használnom) és egy-két csepp citromlevet. A citromból ne túl sokat használjunk, mert savanyú lesz, amit újabb mennyiségű fruktózzal kell kompenzálnunk, és feleslegesen emeljük az ételünk kalóriatartalmát. Az előzőleg pépesített epret adjuk hozzá a leve nélkül, mivel főzés közben úgyis további levet ereszt. Az elkülönített eperlevet nyugodtan igyuk meg, nagyon finom. Körülbelül 15-20 percig főzzük, közben sűrűn kevergessük. Ha az öntet elkészült, tegyük félre. Majd készítsük elő a panírozás lépéseit, a teljes kiőrlésű lisztet, a felvert tojást és a kenyérmorzsát. Vastagabb szeleteket vágjunk a sajtból, melyeket miután bepaníroztuk, felmelegített olívaolajban süssük meg. A felesleges olajat csepegtessük le illetve papírral itassuk fel. Azonnal fogyasztható, édes élmény.  




Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 1325 kcal 663kcal/ adag
Ár: 1300 Ft

by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése