2012. július 7., szombat


Hangover…..



Valamennyiünkkel előfordult már, hogy jól felöntöttünk a garatra, nem számolva a másnap jelentkező kellemetlenségekkel.
Következőkben tippeket olvashattok, hogyan csillapítsátok a másnaposság okozta hatásokat.

1. Pihenés: Az alvás a legjobb barátod ezen a ponton, hogy a tested teljesen regenerálódjon. Pihenj minél többet. Természetesen vannak olyanok, akikre a séta jó hatással lehet, hiszen a testi aktivitás serkentheti a májműködést.

2. Vegyél hideg-meleg váltózuhanyt, élénkíti, felfrissíti a tested.

3. Figyelj az oxigénpótlásra, vegyél mély lélegzetet, szellőztess gyakran.

4. Fontos a folyamatos folyadékpótlás, fogyassz sok gyümölcslevet és vizet a dehidratáltság megszüntetésére.

5. Igyál C-vitaminnal teli narancslevet, mivel antioxidáns hatású, vagyis semlegesíti az alkohol bomlástermékeként felszabaduló, szervkárosító hatású szabadgyököket.

6. Kerüld a koffeint, mivel vízhajtó hatású, így még fokozod a szervezeted folyadékveszteségét, ami már előzőleg az alkohol vízelvonó hatására kialakult.

7. Ajánlatos másnap diétázni, és kímélő ételeket enni, mivel az alkohol károsítja a gyomor nyálkahártyáját. Érdemes meleg erőlevest, vagy zöldséglevest fogyasztani, pótolja az elvesztett nátrium és káliummennyiséget.

8. Ásványokban gazdag ételek fogyasztása szintén javasolt, mint például a savanyúság vagy a banán.

9. Másnapos állapotban gyakran leesik a vércukorszintünk, így érdemes szénhidráttal pótolni. Kifejezetten másnapos reggeli a tojás pirítóssal. Ez utóbbi a szénhidrátot pótolja, míg a tojásban lévő vegyületek képesek lebontani a másnaposság tüneteiért felelős acetaldehyde nevű anyagot.

10. Kifejezetten kellemes ilyenkor fagyit vagy jégkását habzsolni, ezzel szintén a szénhidrátveszteséget pótolod, emellett frissítő hatással van a szervezetedre.

11. A könnyű joghurtok, hideg kefir is segítenek. Vigyázni kell azonban, hogy többször kis mennyiséget fogyasszunk, nehogy a túlzott táplálkozással ellentétes hatást érjünk el.

Ezek a tippek a másnaposság okozta kellemetlenségeket csökkentik, azonban nem védjük ki a lebomló alkohol káros hatását. Néha azért belefér…J

By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése