2012. június 27., szerda

Lasagne egy kicsit másképp

Hozzávalók:

Dennree vollkorn lasagne tészta (250 g)
(bioboltban kapható)
Darált húsos réteg:
500 g darált pulykahús
5 db paradicsom (470 g)
2 fej vöröshagyma (120 g)
5 gerezd fokhagyma (10 g)
friss bazsalikom (8 g)
2 evőkanál olívaolaj
csipet só, bors

Besamel mártás:
4,5 dl tej
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (55g)
fél teavaj (50 g)
marék rukkola (35 g)
mozzarella sajt (150 g)

Elkészítése:
Tegyünk fel vizet forrni, majd a már forrásban lévő vízbe tegyük bele az aljukon bemetszett  paradicsomokat. 5-10 percig főzzünk, majd vegyük ki egy hideg vízzel teli tálba, így a héját könnyedén eltávolíthatjuk. Ezután pépesítsük.


Miközben elkészülnek a paradicsomok elkezdhetjük készíteni a lasagne darált húsos rétegét. A vöröshagymákat apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, bazsalikomot és legvégül a húst. 1-1 csipet sóval, borssal ízesítjük. Kicsit összepirítjuk, rátesszük a paradicsompépet és kevés vízzel felöntjük.










Mielőtt elkészítjük a besamel mártást, tegyünk fel vizet forrni  a lasagne tésztának is. Mindenképpen tegyünk a vízbe 2 evőkanál olívaolajat, és folyamatosan figyeljünk rá, kevergessük, hogy a tészta ne égjen le, illetve ne ragadjon össze.







A tejet is forraljuk fel, eközben a vajból és a teljes kiőrlésű lisztből rántást készítsünk. Ezután a tejet ráöntjük a rántásra és csomómentesre elkeverjük. Végül hozzáadjuk a kockákra vágott mozzarella sajtot és a rukkolát. Csak addig főzzük, amíg a rukkola össze nem esik.



Ezután már csak össze kell állítanunk a rétegeket. Elsőként vajazzuk ki a tepsit, majd a tegyük le az első tészta réteget, szorosan egymás mellé rendezve. Ezután következhet a paradicsomos, darált húsos réteg, majd újabb lasagne tészta réteg, végül a besamel mártás. Majd megismételjük. Fontos, hogy legfelülre besamel réteg kerüljön!





Előmelegített sütőben 200 °C fokon kb. 20 percig süssük fólia alatt, majd 10 percig fólia nélkül.



Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Kalóriatartalom 2900 kcal ≈ 485 kcal /adag
Költség: 2350 Ft ≈395 Ft/ adag

Jó étvágyat!

by Salubrity





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése